Go to content
Home Diensten Transformatie

Diensten

Transformatie

Bent u op zoek naar een betrouwbaar bouwbedrijf dat is gespecialiseerd is in het transformeren van gebouwen? Zoek dan niet verder! Bouwbedrijf W. Bouw uit Putten staat voor u klaar om uw visie werkelijkheid te maken en uw gebouw te transformeren naar iets buitengewoons. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen
Verbouwing woning voor extra verdieping door Bouwbedrijf W. Bouw

Wat is transformatie in de bouw?

Vastgoedtransformatie is kortgezegd het ombouwen van leegstaande panden, zoals kantoren, winkelpanden en zorginstellingen naar bijvoorbeeld woningen of horecagelegenheden. Zodoende krijgt het leegstaande pand een nieuwe functie, ook wel herbestemming genoemd.

De voordelen van herbestemmen

Veel leegstaande kantoren in Nederland zijn goed om te bouwen naar woningen, rekening houdend met de ligging en de leefbaarheid in een wijk. Transformatie in de bouw is doorgaans sneller dan nieuwbouw en kan goedkoper zijn bij gebouwen waarbij veel elementen hergebruikt kunnen worden. Dit maakt herbestemmen een duurzame oplossing, gaat het de verpaupering van een pand tegen en bevordert het bovendien de leefbaarheid van de omgeving of regio.

Transformatie van een bestaand pand vergt maatwerk

Een grote en logische uitdaging bij transformaties in de bouw is dat het werk zich in de bestaande contouren van een gebouw moet afspelen. Er kan aangebouwd worden, maar de contouren van het gebouw blijven de leidraad voor de herbestemming. Daar komen nog de regelgeving en de nieuwe comforteisen bij die we stellen aan woningen. De kunst is om al die factoren te managen en ervoor te zorgen dat ze op elkaar aansluiten. Het creƫren van een nieuwe bestemming voor een bestaand gebouw is een grote operatie die maatwerk vereist en een goede samenwerking met alle betrokken partijen. Bouwbedrijf W. Bouw heeft jarenlange ervaring in de bouw en kan de partner voor u zijn om deze klus te klaren.

Samen beter bouwen is van cruciaal belang bij transformatie van leegstaande gebouwen. Het in bouwteam verband uitvoeren van werkzaamheden komt hier het meest tot zijn recht. Het transformeren van Vastgoed tot een andere bestemming vergt specifieke kennis. Deze specifieke kennis, die Bouwbedrijf W. Bouw in huis heeft, zorgt ervoor dat je doelgericht en constructief tot een oplossing komt wat geen extra tijd in beslag neemt. Op een efficiƫnte manier worden grote stappen in het proces gemaakt.

Over ons

Daarom Bouwbedrijf W. Bouw

Betrokken
Betrouwbaar
Het team
Schuur met twee carports

Uw partner in leegstand en transformatie

Heeft u een transformatieproject of heeft u een vastgoed in bezit dat een herbestemming heeft gekregen of gaat krijgen? Bouwbedrijf W. Bouw komt graag met u in contact om over de plannen te praten.

Met jarenlange ervaring in de bouwsector hebben wij de kennis en expertise om uw transformatieproject tot een succes te maken. Ons team van hoogopgeleide professionals is bekend met de nieuwste technieken en trends in de bouwsector. Of het nu gaat om het renoveren van een oud pand of het herbestemmen van een gebouw.

Contact opnemen