Omschrijving

  • Construction Date

    22 juli 2020

  • Categories:

Omschrijving

Aan de rand van de bosrijke wijk ‘Het Trefpunt’, hebben de Veluwese Architecten deze eigentijdse woning ontworpen. In deze wijk staat behoud en kwaliteit van de groene omgeving voorop. De beeldkwaliteit van de wijk is sterk gericht op de jaren 30 en de tuinwijken maar aan de rand is meer ruimte om hiervan af te wijken.

Concept
Het ontwerp bestaat uit een asymmetrisch hoofdvolume met een aangebouwd volume dat ondergeschikt is in vorm en materiaal. Ter plaatse van de entree is het hoofdvolume op begane grondniveau opengesneden, waardoor een forse overstek ontstaat. Hierdoor is een overdekte ruimte voor de voordeur ontstaan en tegelijk een verbinding tussen hoofdgebouw en bijgebouw gecreëerd.

Materiaal
De materialen zijn degelijk en passend in bosrijk gebied. Zo is er gekozen voor een donkere, harde, steen met ‘wasserstrich’ structuur. Dit levert een gladder oppervlak van de steen op, zodat deze minder vatbaar zullen zijn voor (groene) aanslag. De dakpannen zijn glad en strak, met als bijkomend voordeel dat de integratie van pv-panelen goed mogelijk is. De houten bekleding van het bijgebouw wordt doorgezet in de voordeur en garagedeuren, waardoor er een rustig totaalbeeld behouden blijft en toch een kleurcontrast met het hoofdgebouw aanwezig is. De uitstraling wordt uiteraard pas compleet door de groene achtergrond van de bosrijke omgeving.

Levensloop
Alle voorzieningen bevinden zich op de begane grond. Hierdoor is de woning voor alle generaties geschikt. Onder de garage bevindt zich een kelder met warmtepomp en wtw-systeem, wat de woning, samen met de pv-panelen, nagenoeg energieneutraal maakt.

Realisatie
Bouwbedrijf W. Bouw zal de bouw van de woning voorbereiden en coördineren. De start bouw zal na alle waarschijnlijkheid in september van dit jaar zijn.

Afgelopen week heeft de opdrachtgever van de “eigentijdse woning in een bosrijke omgeving” samen met Wouter Bouw de aannemersovereenkomst getekend voor de bouw van hun nieuwe vrijstaande woning. Dit officiële moment is een bijzondere mijlpaal voor de familie. Het begin van de realisatie van hun droomwoning is aangebroken.

 

Aannemer nodig?

Wilt u graag iets verbouwen aan uw woning? Een dakkapel of uitbouw? Is uw woning toe aan renovatie of onderhoud? Of heeft u een nieuwbouwwoning in het vooruitzicht? Bouwbedrijf W. Bouw komt graag met u in contact om uw bouw te realiseren.

U kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 0341 352131 of via e-mail: info@bouwbedrijfwbouw.nl